ProMinent täyttää pyöreitä – 60 vuotta annostelun asiantuntijana

ProMinent-ryhmä on maailman johtava annostelutekniikan laitteistojen ja vedenpuhdistusjärjestelmien valmistaja, ja työllistää yli 2700 ihmistä Saksassa ja muualla maailmassa sijaitsevissa 50 toimipaikassaan. Miten tähän pisteeseen on päästy? Mistä kaikki alkoi? Hyppää mukaan ProMinentin historiaan!

1960-luku

Vuonna 1960 Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger perustaa Heidelbergissä Chemie & Filter GmbH. Yritys valmistaa tuotteita fosforin annosteluun.

Vuonna 1968 Viktor Dulger kehittää ensimmäisen elektronisen magneettitoimisen annostelupumpun ”ProMinent electronic:n”. Se mahdollistaa kemikaalien säästämisen lukuisissa eri prosesseissa. Myöhemmin kyseinen pumppu antaa nimensä koko ProMinent-konsernille. Vuonna 1968 yritys kehittää myös ensimmäisiä otsonaattoreita.

1970-luku

Vuonna 1971 Heidelbergissä sijaitsevasta yrityksestä tulee kansainvälinen yritys: Sveitsiin perustetaan tytäryhtiö. Lisää tytäryhtiöitä perustetaan ympäri maailmaa erittäin nopeassa tahdissa.

Vuonna 1975 tuotevalikoimaa laajennetaan mittaus- ja säätötekniikalla. Asiakkaille voidaan tarjota nyt myös kemikaalien mittausta ja säätöä, jotka ovat tärkeitä osatekijöitä säätöpiirissä. 

1980-luku

Vuonna 1980 laajennetaan Aasiaan: ProMinent perustaa tytäryhtiön Singaporeen.

Vuonna 1987 Entinen Chemie & Filter GmbH:n nimi muutetaan ensimmäisen elektronisen magneettitoimisen annostelupumpun mukaan ProMinent Dosiertechnik GmbH:ksi. Yritys tunnetaan jo kaikkialla nimenomaan tämän tuotenimen ansiosta.

 

1990-luku

Vuodesta 1997 alkaen ProMinent tarjoaa kaikki tavallisimmat veden desinfiointimenetelmät teknologiasta riippumatta: Otsoni- ja klooridioksidi-laitteistoja täydennetään ultrasuodatus- ja UV-desinfiointilaitteistoilla.

Annostelupumppujen tehoaluetta voitiin laajentaa huomattavasti vuoden 1999 ORLITA Dosiertechnik GmbH hankinnan jälkeen. ORLITA-annostelupumput ovat prosessipumppuja, joiden kapasiteetti on jopa 10 000 litraa tunnissa. Niitä käytetään usein öljy- ja kaasuteollisuudessa.

2000-luku

Vuonna 2000 valmistetaan kahdes miljoonas annostelupumppu!

Vuonna 2001 johto muuttuu: yrityksen perustajan molemmat pojat ottavat johtavassa asemassa olevina osakkaina yrityksen johtotehtävät hoitoonsa.

2000-luvulla tapahtuu yrityskauppoja. Vuonna 2005 Prominent ostaa TOMAL AB:n, joka on Pohjoismaiden johtavia kiintoaineiden annostelulaitteiden ja polymeerilaitteiden valmistajia. Vuonna 2008 puolestaan ostetaan alankomaalainen kloorielektrolyysilaitteistojen valmistaja Van den Heuvel Watertechnologie bv. Tämän yrityskaupan myötä ProMinentin henkilöstön määrä koko maailmassa nousee noin 2100 henkilöön! 

2010-luku

2010-luvulla esitellään uusia tuotteita: vuonna 2015 gamma/ X, joka on hyväksi todetun gamma/ L magneettitoimisen annostelupumpun laajennus, sekä hydraulinen kalvoannostelupumppu Orlita® Evolution. Vuonna 2017 puolestaan lanseerataan UV-laitteisto Dulcodes säädettävällä teholla ja vakuumilla. Vuonna 2018 lanseeraraan DULCOnneX, joka on älykäs kokonaisratkaisu laitteistokomponenttien digitaalista verkottamista varten.

2020

Tänä vuonna ProMinent juhlii yrityksen 60-vuotispäivää! Kiitos kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja toimittajille, jotka ovat olleet mukanamme tällä pitkällä matkalla!

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top