ProMinentin Anjan viikko Pohjois-Suomessa

Vaikka nykypäivänä voi tehdä paljon etänä, ovat aidot kohtaamiset asiakkaiden kanssa edelleen erittäin tärkeitä. Käyn paljon asiakkaiden luona ympäri Suomen ja elokuussa oli aika lähteä pidemmälle reissulle Lahdesta aina pohjoiseen Lappiin saakka. Elokuun loppupuoli oli monen asiakkaan mukaan hyvää aikaa sopia tapaamiset; kesälomat oli pidetty, mutta metsästyskausi ei ollut vielä pohjoisessa alkanut! Viiden päivän reissulle sain mahdutettua 12 tapaamista, joista suurin osa oli kuntapuolen asiakkaita. 

Alueellisia eroja ympäri Suomen

Jätevedenpuhdistamoilla tarvitaan kalvopumppuja kemikaalien annosteluun sekä epäkeskoruuvipumppuja esimerkiksi lietteen tai polymeerin siirtoon. Puhdasvesipuolella puolestaan tyypilliset ProMinentin tuotevalikoimasta löytyvät tarpeet liittyvät annostelupumppujen lisäksi UV-laitteistoihin, sekä mittaus- ja säätölaitteisiin. Tapaamisissa selviää usein sellaista, mitä ei tule mieleen pelkästään soitellessa tai viestitellessä. Asiakkaille tulee usein ahaa-elämyksiä siitä, mitä kaikkea ProMinentilla on tarjota ja vastaavasti minulle, miten monilla tavoilla voimme auttaa. 

Kuntapuolen asiakkailla on usein saman tyyppisiä tarpeita, mutta ne kuitenkin voivat erota jonkin verran riippuen siitä, missä päin Suomea ollaan ja millainen toimintaympäristö on. Esimerkiksi Lapissa on hyvin tavallista, että juomavetenä käytetyt pohjavedet eivät vaadi suurta käsittelyä. Lisäksi Etelä-Suomen kunnissa hoidetaan maantieteellisesti paljon pienempiä alueita, kuin pohjoisessa harvaan asutuilla seuduilla.

Lue alta matkaviikostani Pohjois-Suomessa!

Maanantai 19.8. Lahdesta Iisalmen kautta Ouluun

Maanantaina lähdin Lahdesta ajamaan kohti pohjoista. Iisalmessa oli pari tapaamista Vuohiniemen jätevedenpuhdistamolla, jossa on menossa laajennushanke. Sinne on tulossa ProMinentin laitteita. Matka jatkui kohti Oulua, jossa oli ensimmäinen yöpyminen.

Tiistai 20.8. Oulusta Tornion ja Tervolan kautta Leville

Aamulla oli lähtö Oulusta kohti Torniota. Tiistaille oli sovittu kolme tapaamista: Torniossa, Tervolassa sekä Rovaniemellä. Rovaniemen tapaamisen jälkeen oli vielä ajo Leville asti. Päivään sisältyi vuorotellen ajamista ja keskusteluja asiakkaidemme kanssa.

 

Keskiviikko 21.8. Leviltä Äkäslompolon ja Enontekiön kautta Inariin

Keskiviikkona oli tapaamisia paikoissa, joissa laskettelusesonki näkyy todella selvästi veden käyttömäärissä. Moni ei varmaan tule ajatelleeksi sitä, kuinka paljon laskettelukausi vaikuttaa vesihuoltoon laskettelukeskuksien alueilla. Talvella vedenkulutus on jopa kymmenenkertainen verrattuna kesään – ja kapasiteetti on kuitenkin mitoitettava maksimikäytön mukaan!

Sain hyviä vinkkejä käytännön liikkumiseen Lapissa. Kuulin, että vakuutus ei korvaa, jos ajaa ojaan poron takia. Enontekiössä sain kuulla, että kännykälle on ladattavissa porokellosovellus, joka varoittaa autoilijaa tiellä liikkuvista poroista ennaltaehkäisten porokolareita.

 

Enontekiöstä matka jatkui osittain sorateitäkin pitkin majapaikaan entisestä kyläkoulusta entisöityyn hotelliin Inarin puolelle. Siellä on kuulemma talvella koko ajan paikka täynnä pääasiassa revontulia ihastelemaan tulleita japanilaisia. 

Torstai 22.8. Inarista Rukalle

Sumuisena torstaiaamuna olisi porokellosovellus ollut hyödyllinen, kuten tämän blogitekstin pääkuvassa näkyy. Ivalossa on jätevedenpuhdistamolla käytössä muun muassa ProMinentin Sigma-pumppu (kuvassa oikealla) sekä Netzschin epäkeskoruuvipumppu (kuvassa vasemmalla). Iltapäivästä oli tapaaminen vielä Kemijärvellä, jonka jälkeen lähdin ajamaan kohti Rukaa. Kilometrejä tuli taas, mutta mikä on ajellessa kauniissa ja rauhallisissa Lapin maisemissa.

Perjantai 23.8. Rukalta Pudasjärven ja Kajaanin kautta takaisin kotiin

Perjantai, eli työreissun viimeinen päivä alkoi parin tunnin ajamisen jälkeen tapaamisella Pudasjärvellä. Paikkakunnalta löytyy Tuomas Sammelvuon mukaan nimetty sali, jossa olen aika monta vuotta sitten käynyt pelaamassa lentopalloa – aivan oikein nimetty Sali!  Seuraavaksi ajoin vielä Kajaaniin. Mukavaan tapaamiseen oli hyvä lopettaa viikko ja sitten enää muutama sata kilometriä kotiin.

Viidessä päivässä kertyi 2800 kilometriä ja 12 antoisaa tapaamista! Työntäyteinen viikko herätti paljon ajateltavaa, opetti – ja bonuksena sain nauttia Pohjois-Suomen kauniista maisemista.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi.

Kirjoittaja Anja Temmes on Prominentin markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö. Voit kontaktoida Anjaa puhelimitse +358 50 307 1126 tai sähköpostilla anja.temmes@prominent.fi.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top