Uistinten valmistuksessa tarvitaan ProMinentin asiantuntemusta

Kuusamon Uistin on Prominentin pitkäaikainen asiakas, joka käyttää prosessissaan ProMinentin tuotteita. Olisitko osannut arvata, että myös uistimien valmistuksessa tarvitaan annostelupumppuja sekä mittauslaitteita?

Kuusamon Uistin on toiminut jo vuodesta 1967

Kuusamon Uistin on kotimainen, perinteisiä käsityötuotteita Suomessa valmistava yritys, joka on toiminut jo vuodesta 1967. Yritys on Suomen suurin metallisten uistimien valmistaja. Yrityksen alkuvaiheessa se keskittyi valmistamaan muutamaa tunnettua mallia, joita olivat muiden muassa Kitkan Viisas, Lätkä ja Lappi-Loiste. Myöhemmin alettiin valmistamaan myös monia muita suomalaisten suosikkiuistimia, joita ovat esimerkiksi Räsänen ja Professor. Yritys laajentui tasaista tahtia ja samalla kasvoi myös tuotannossa olevien viehemallien määrä.

Nykypäivänä Kuusamon Uistin valmistaa ja myy yli tuhatta erilaista uistinta ja kalastustarviketta. Uistimet valmistetaan Suomessa ja niiden valmistuksessa käytetään paljon käsityötä: esimerkiksi uistimet maalataan ruiskuilla käsin ja maalattuihin aihioihin kiinnitetään käsin uistinrenkaat, koukku ja usein vielä lasihelmi metallilangan avulla. Pakkaaminenkin on osittain käsityötä. Kuusamon Uistin haluaa valmistaa tuotteet vastaisuudessakin vastuullisesti ympäristöä kunnioittaen ja suomalaista käsityötä käyttäen.

Uistimien valmistuksessa käytetään pintakäsittelyä

Kuusamon Uistin on kehittänyt valmistusprosessistaan sellaisen, että vaikka siinä käsitellään paljon vaarallisia aineita, ei niitä pääse lainkaan ympäristöön. Kaikki prosessissa syntyvät jäämät otetaan talteen ja toimitetaan käsiteltäväksi asianmukaisiin paikkoihin.

Miten metalliuistimia sitten valmistetaan? Kuusamon Uistimen Jyri Junttila kertoo:

”Metalliuistimien valmistaminen alkaa metallilevystä, joista leikataan irti uistimen muotoinen pala. Tämä uistinaihio lyödään sitten muotoon, jota on testattu huolella. Voidaan sanoa, että lusikkauistimen muodon ovat valinneet luontomme kalat, sillä parhaiten kalastavalla muodolla uistimet sitten valmistetaan. Muotoon lyöty uistinaihio matkaa seuraavaksi kiillotukseen. Kiillotetut uistimet maalataan ja lakataan käsin monenlaisilla kuvioinneilla ja väriyhdistelmillä, mitkä ovat osoittautuneet kaloille mieluisiksi. Maalattuun uistimeen laitetaan käsin vielä laadukas koukku uistinrenkaineen ja usein vielä lasinen, timanttia muistuttava helmi. Sitten se pakataan ja lähetetään maailmalle ilahduttamaan kalastajia.”

Moni ei ehkä osaisi arvata, mutta myös uistimien valmistuksessa tarvitaan sekä annostelua että erilaisia mittauksia. Uistimien valmistuksessa käytetään pintakäsittelyä, joka vaatii kemikaalien annostelua ja erilaisia mittauksia. Näissä prosesseissa on monella pintakäsittely-yrityksellä käytössä ProMinentin tuotteita.

ProMinent toimii monella teollisuuden alalla – yksi näistä on pintakäsittelyteollisuus

ProMinent toimii usealla eri teollisuuden alalla. Pintakäsittelyteollisuus on näistä vain yksi. Lisäksi ProMinent toimittaa ratkaisuja mm. kemianteollisuuteen, juomateollisuuteen, uimahalleihin, kuntien vedenkäsittelyyn, paperitehtaisiin, elintarviketeollisuuteen, kaivosteollisuuteen sekä energiateollisuuteen.

ProMinentin Anja Temmes kävi vierailulla Kuusamon Uistimella, jonka jälkeen myös ProMinentille tehtiin oma uistin. Seuraa meidän sosiaalisen kanaviamme – lähiaikoina on luvassa uistinteemaista arvontaa!

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top