Miten annostelupumput vaikuttavat elämäämme?

Oletko koskaan ajatellut, miten paljon arkisissa asioissa tarvitaan oikeanlaista annostelua? Makeisesi maistuvat oikealta annostelun takia, d-vitamiinia saadaan maitoon oikea määrä annostelun ansiosta ja uimahallien vedessä on oikea määrä klooria oikeanlaisen annostelun vuoksi. Voidaan siis sanoa, että oikeanlainen annostelu vaikuttaa positiivisesti elämäämme ja annostelupumput ovat läsnä jokaisessa päivässämme.

  1. Donitsi maistuu donitsilta ja suklaa hyvältä

Elintarviketeollisuudessa annostelua tarvitaan moneen tarkoitukseen. Donitsi maistuu aina juuri oikealta siksi, että suurleipomoissa annostellaan aromiaineita oikea määrä, ja myös suklaa maistuu hyvältä sen takia, että siihen on annosteltu aromia. Lisäksi d-vitamiinia saadaan lisättyä maitoon annostelupumpun avulla.

  1. Paperi on valkoista ja tussit värillisiä

Paperi on luonnollisesti keltaista, ja valkoista siitä tulee sen ansiosta, että paperimassaan on annosteltu juuri oikea määrä väriaineita. Tussikynien sävy on puolestaan juuri halutunlainen sen ansiosta, että väriä on annosteltu kynän säiliöön oikea määrä.

  1. Uimahallivesi pysyy puhtaana

 Miten uimahallien ja uima-altaiden vesi pysyy puhtaana? Vastaus on muun vedenkäsittelyn ohella saostusaineiden annostelu. Annostelupumpulla saadaan lisättyä pieniä määriä saostusaineita, jonka avulla pienimmätkin partikkelit saadaan poistettua uima-allasvedestä.

  1. Saat juodaksesi puhdasta vettä

Tarkka annostelu on edellytys myös juomavedenkäsittelyssä. Miten juomavedestä saadaan juotavaa? Annostelulaitteet ovat mukana prosesseissa, jotka muuntavat juomakelvottoman veden hygieenisesti moitteettomaksi juomavedeksi.

  1. Jätevesi saadaan neutralisoitua

Annostelupumput ovat mukana jätevedenkäsittelyn prosessissa. Esimerkiksi jäteveden neutralisointilaitteisto puhdistaa automaattisesti veden lakisääteisten vaatimusten mukaiseksi. Muun muassa pH-arvoa seurataan ja säädetään jäteveden koostumuksen perusteella. pH-anturit välittävät mittausarvot eteenpäin säätölaitteelle. Jos arvo poikkeaa toivotusta, annostelupumppu saa ohjauskäskyn ja lisää sen perusteella happoa tai emästä pH-arvon neutralisoimiseksi.

Tässä oli vain muutama esimerkki siitä, miten annostelupumput ovat läsnä päivittäisessä elämässämme. Oikeanlaisen annostelun merkitys ulottuu todella laajasti eri toimialoille.

Lisätietoa ProMinentin tarjoamista ratkaisuista kemikaalien annosteluun saat soittamalla vaihteeseemme 09 4777 890 tai laittamalla viestiä sähköpostiimme prominent@prominent.fi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top