Elintarviketeollisuuden vesien jatkuvatoiminen laadun valvonta

Omavalvontaa edellytetään lain mukaan esimerkiksi elintarviketeollisuudessa. Suositusten mukaan elintarvikehuoneistoissa veden omavalvonnan tulee olla osa omavalvontajärjestelmää.

DULCOnneX on kevyesti ja nopeasti käyttöönotettava, jatkuvatoiminen etämittaus- ja etävalvontajärjestelmä, joka voidaan toimittaa tuotantokäyttöön ja ylläpitää jatkuvan palvelun piirissä avaimet käteen -palveluna ilman isoja alkuinvestointeja tai lisäresurssivaatimuksia. Kasvaviin tarpeisiin DULCOnneX skaalautuu rajattomasti ja on kustannustehokas pilvipalveluteknologian ansiosta.

DULCOnneX mahdollistaa veden laadun onlinemittaamisen ja reaaliaikaisen etävalvonnan esimerkiksi sameuden, pH:n, hapen, sähkönjohtokyvyn, kloorin, lämpötilan tai muiden suureiden osalta. DULCOnneX tarjoaa veden laadun etämittaamisessa nykytilan seurannan, reaaliaikaiset hälytykset asetettujen mittausraja-arvojen ylityksissä tai alituksissa, toiminnan poikkeaman hälytykset, mittausarvojen historiadatan ja raportointitoiminnot.

Elintarviketeollisuudessa suositellaan jatkuvatoimisten vedenlaatumittarien käyttöä

Elintarviketeollisuudelle DULCOnneX-ratkaisu soveltuu erinomaisesti niin elintarviketuotannon kuin muiden toimintojen, kuten puhdistustoiminnoissa käytettävän veden laadun omavalvontaan.

Ruokaviraston (Evira) suositus onkin seuraava:

”Jatkuvatoimisten vedenlaatumittarien (esimerkiksi pH ja sameus) käyttö on suositeltavaa sekä oman kaivon että vesilaitoksen vettä käyttävissä laitoksissa. Jatkuvatoimisella elintarvikehuoneistoon tulevan veden tai tietyssä tuotantoprosessissa käytettävän veden UV-desinfioinnilla voidaan varmistaa käytettävän veden laatua.” Lähde: Ruokavirasto. 

DULCOnneX:n avulla voi siis saada kaksi asiaa kuntoon helposti: sen avulla saa paljon hyödynnettävää dataa yrityksen käyttöön sekä myös suositusten mukaisen valvonnan kuntoon – kaikki helppona palveluna!

 

 

ProMinent toimittaa laitteistoja myös leipomoympäristöön

 

Leipomoympäristössä voimakkaasti happamien jätevesien neutralointi on myös hyvin ajankohtainen aihe. Olemme toimittaneet leipomoympäristöön valmiita jäteveden neutralisointi- ja annostuslaitteistoja, jotka ovat varustelu jatkuvatoimisilla mittauksilla. Tällöin asiakkaamme voivat raportoida suoraan viranomaisille tai kunnan vesihuollolle säännöllisesti ja kattavasti jätevesien pH- ja muita arvoja ja seurata annosteltavan kemikaalin määrää helposti palvelustamme.

Olethan lukenut jo tekstimme uusista älylaitteista?

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi.

Kirjoittaja on ProMinent Finland Oy:n myyntipäällikkö Toni Hämäläinen, intohimoinen urheilun seuraaja sekä itsepuolustuslajin harrastaja.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top