Elintarviketeollisuus – mihin siellä tarvitaan vedenkäsittelyä ja annostelua?

Suomessa elintarviketeollisuus on neljänneksi suurin teollisuuden ala. Ei siis ole yllättävää, että annostelutekniikkaa ja vedenkäsittelyn ratkaisuja tarvitaan myös elintarviketeollisuudessa. ProMinentin annostelu- ja desinfiointiratkaisuja käytetään ympäri maailmaa esimerkiksi makeisteollisuudessa. Lisäksi ProMinentin yhteistyökumppani Netszchin epäkeskoruuvi- ja lohkoroottoripumput ovat tuttu näky elintarviketeollisuudessa.

Aromien ja raaka-aineiden annostelu vaatii oikeanlaiset pumput

Annostelupumppuja tarvitaan elintarviketeollisuudessa moneen tarkoitukseen. Niillä annostellaan esimerkiksi d-vitamiinia maitoon ja aromeja suklaaseen. Esimerkiksi suklaan herkullisen makuun vaikuttaa oleellisesti tarkasti annosteltu aromien määrä. Magneettitoimisella kalvoannostelupumppu Gamma/ X:llä voidaan pumpata juurikin pieniä, tarkkuutta vaativia määriä. Se onkin oiva annostelupumppu juuri elintarviketeollisuuden ratkaisuihin.

Netzschin epäkeskoruuvipumpuilla voidaan pumpata esimerkiksi lakritsimassaa, ketsuppia ja sinappia. Elintarviketeollisuudessa hygieniavaatimukset tiukentuvat ja esimerkiksi lastenruokien valmistuksessa vaaditaan usein hygieniapumppua. Hygieniapumpussa kaikki osat täyttävät vaativat EHEDG-standardit (European Hygienic Engineering & Design Group). Netzschiltä löytyy hygieniaversioita niin epäkesko- kuin lohkoroottoripumpuissakin.

Elintarviketeollisuus vaatii myös vedenkäsittelyn ratkaisuja

Pumppujen ja raaka-aineiden annostelun lisäksi elintarviketeollisuus tarvitsee korkealaatuista vettä tuotantoprosessin kaikissa vaiheissa. ProMinentin ratkaisuilla huolehditaan veden korkeasta laadusta tuotantoprosessin kaikissa vaiheissa ja samalla taataan hygieniamääräysten täyttyminen.

Esimerkiksi juuston valmistuksessa sen pesuvesi on desinfioitava. Dulcodes LP -laitteisto sopii esimerkiksi tähän tarkoitukseen, ja siitä on saatavilla myös elintarvikemalli. Desinfiointi tapahtuu aina ilman kemikaaleja.

Desinfiointiin voidaan käyttää myös esimerkiksi edullista klooridioksidia, jota voidaan valmistaa ProMinentin Bello-Zon-klooridioksidilaitteistolla.


ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme 
www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Satu Helosvuori kertoo ratkaisuista lisää, ota yhteyttä helosvuori.satu@prominent.com tai +358 40 905 2767.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top