Focus on marine

ProMinentin yksi segmenteistä on meriteollisuus, ja ProMinentin annostelujärjestelmiä löytyykin lähes kaikista maailman risteilylaivoista. Laivoilla luotettavat vedenkäsittelyratkaisut ovat välttämättömiä, koska risteilylaivoilla, lautoilla ja luksusjahdeilla on suuri tarve esimerkiksi puhtaalle vedelle. Laitteistoja tarvitaan muun muassa juomaveden, uima-altaiden ja pore-altaiden vedenkäsittelyyn sekä savukaasujen puhdistukseen.

1) Juomavesi

Yksi mahdollisuus juomaveden saamiseen laivoille on muuttaa juomakelvoton merivesi juomavedeksi esimerkiksi käänteisosmoosilaitteistojen avulla. Toinen vaihtoehto on, että laivat tankkaavat veden satamien kunnallisista vesiverkostoista. Molemmissa tapauksissa vesi desinfioidaan kloorilla, ja vesiarvoja voidaan hallinnoida ProMinentin mittaus- ja säätötekniikalla.

2) Uima-altaat ja porealtaat

Uima-altaiden ja porealtaiden hygieenisesti moitteeton vesi takaa huolettoman uintikokemuksen laivalla. Esimerkiksi altaiden veden pH- ja klooriarvoja tulisi tarkkailla jatkuvasti, johon ProMinentilta löytyy sopivat ratkaisut aina antureista säätimiin ja annostelupumppuihin asti. Laitteet on valmistettu ProMinentin omilla tehtailla, ja ne toimivat täysin automaattisesti. Näin vesihuolto on aina turvattu myös aamun ja illan ruuhka-aikoina.

3) Laivojen rikkipäästöjen vähentäminen

Laivojen rikkipäästöt kiristyvät kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n ja EU:n asettamien vaatimusten mukaisesti. Yhtenä vaihtoehtona rikkipäästöjen vähentämiseksi on savukaasujen peseminen märkäpesurilla. ProMinent valmistaa ja toimittaa muun muassa lipeän annostelujärjestelmiä ja annostelupumppuja laivojen savukaasujen puhdistusjärjestelmiin.

Viime vuosien aikana ProMinent on ollut mukana useassa kymmenessä hankkeessa, joissa uusiin ja vanhoihin laivoihin rakennetaan savukaasupesureita. Olemme omalla annostelutekniikan osaamisellamme mukana rakentamassa puhtaampaa ja turvallisempaa tulevaisuutta.

Lue lisää laivaliikenteestä.

Lisätietoja segmenttivastaavalta:
Jukka Nieminen
nieminen.jukka@prominent.com tai +358 40 455 7863

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top