Muistoja ProMinentin vuosien varrelta: miksi vuonna 2010 jouduttiin yöpymään Munchenin lentokentällä armeijan kenttäsängyissä?

Toimitusjohtaja Kyösti Putkinen on työskennellyt Prominentilla jo vuodesta 2002. Mitä kaikkea näihin vuosiin on mahtunut kaupallisessa mielessä? Entä mitä muita mieleenpainuvia muistoja erilaisista tapahtumista on jäänyt?

Mitä asioita sinulle on jäänyt mieleen ProMinentin viime vuosikymmeniltä kaupallisessa mielessä?

”Vajaan parinkymmenen vuoden aikana on ehtinyt sattua ja tapahtua kaikenlaista. Yrityksen kasvaminen pari miljoonan euron liikevaihtoa tekevästä komponenttitoimittajasta kahdeksan miljoonaa vaihtavaksi projektitoimittajaksi on vaatinut henkilöstöltä sopeutumista ja prosessien uudestaan määrittelemistä.

Kaupallisesti on jäänyt mieleen etenkin alkuvuosien suuri komponenttitoimitusten määrä esim. kemikaalitoimittajille ja paperitehtaille. Markkinaympäristön muutokset ovat sittemmin muuttaneet kokonaisuudessaan kaupanteon luonnetta: kilpailun kiristyessä kaikki kaupanteko perustuu tarjouksiin tänä päivänä, näin ei välttämättä ollut vajaa parikymmentä vuotta sitten.

Ensimmäiset koneikkokaupat ovat jääneet hyvinkin mieleen – organisaatio ei ollut vielä valmis hoitamaan projektitoimituksia, vaan myyjänä oli vastattava itse tarjousvaiheesta projektien luovutukseen. On ollut hienoa nähdä, että viestikapulaa on viety eteenpäin uusien tekijöiden toimesta ja tällä hetkellä samoille asiakkuuksille meidän asiantunteva myynti ja projektointi tuovat merkittävän osan liikevaihtoomme koneikkomyynnillä.

Ensimmäisten laajojen vedenkäsittelytoimitusten toimitukset ovat myös olleet tietynlaisia tärkeitä virstanpylväitä, ProMinent kun on ollut tunnettu ensisijaisesti pumpputoimittajana. Ensimmäiset laajat vedenkäsittelyprojektitoimitukset osoittivat, että ProMinentilla on osaamista myös vedenkäsittelyprojektien myynnissä ja projektoinnissa yhteistyössä ProMinent Groupin kanssa.

Viime vuosina meillä on ollut ilo toimittaa myös Tomal-kuiva-annostusprojekteja. Näissä toimituksessa on korostunut osaaminen Suomessa ja yhteistyö Tomalin asiantuntijoiden kanssa.

Vuosien varrella on järjestetty myös lukuisia asiakastilaisuuksia, osallistuttu messuihin, järjestetty desinfiointipäiviä ympäri Suomen ja viety asiakkaita tutustumaan tehtaallamme tuotteisiimme ja tuotantoon tarkemmin. ”

 

Entä mikä yksittäinen tapahtuma on jäänyt parhaiten mieleen ProMinentin vuosien varrelta?

”Omaa luokkaansa oli ProMinent Groupin 50v-juhlat vuonna 2010 joulukuussa Saksassa Heidelbergissä. Kyseisellä viikolla Keski-Eurooppa oli lumipyryjen kourissa. Lentomme ei pystynyt laskeutumaan Frankfurtin kentälle vaan lentomme ohjattiin Müncheniin. Laskeuduttuamme Müncheniin kävi aika äkkiä ilmi, ettemme torstai-iltana pääse jatkamaan Frankfurtiin. Lentokentällä oli täysi kaaos päällä ja kaikki lentokentän ympäristön hotellit olivat täynnä. Ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ottaa vastaan lentokentälle varatut Saksan armeijan käyttämät kenttäsängyt ja yöpyä kentällä.

Saimme lennon perjantai-iltapäivälle Frankfurtiin. Laskeuduttuamme totesimme, että vastoin lupauksia matkatavaramme eivät olleet tulleet mukanamme – tämän saman sai kokea moni muukin. Perille Heidelbergiin päästyämme oli ensimmäiseksi alettava hankkimaan pakollisia käyttövaatteita ja tietysti oli hankittava uudet juhlapuvut. Juhlat olivat hienosti järjestetty ProMinentin perustajan Viktor Dulgerin ja poikien Andreas ja Rainer Dulgerin puheineen ja sinfoniaorkestereineen.

Paluumatka sunnuntaina alkoi samoissa merkeissä kuin tulomatkakin. Frankfurtin kentällä oli täysi kaaos lumipyryjen jatkuessa – Helsinkiin ei koneita ollut lähdössä vuorokauteen. Surffailimme netissä ja huomasimme, että Düsseldorfin kentältä voisi mahdollisesti päästä Helsinkiin samana iltana. Hyppäsimme junaan Frankfurtin kentältä ja saavuimme Düsseldorfin kentälle, jossa totesimme, että kyseinen lento oli peruttu. Seuraavan päivän sääennustus oli jo parempi – saimme lennot Kööpenhaminan kautta Helsinkiin seuraavaksi aamuksi – ja saimme lentokenttähotellista huoneen, eli ei tarvinnut enää turvautua Saksan armeijan kenttävuoteisiin. Olimme onnellisesti perillä seuraavana päivänä Helsingissä – matkatavarat saimme noin kuukauden päästä reissun päättymisestä. Juhlat olivat sinänsä mahtavat ja karttuihan siinä paljon kokemuksia, jotka normaalitilanteessa olisi jäänyt kokematta.”


Vuosiin on mahtunut myös lukuisia muita mieleenpainuvia tilaisuuksia

”Mieleenpainuva tapahtuma oli myös avoimet ovet -tilaisuus lokakuussa 2017 ProMinent Finland Oy:n 20-vuotisjuhlan kunniaksi, jota juhlimme asiakkaidemme kanssa. Päivä sisälsi sisäisiä luentoja, kauppakamarin ansioristien myöntämisen ansioituneille ProMinent Finland Oy:n perustamisvaiheeseen osallistuneille henkilöille, esimerkiksi silloiselle toimitusjohtajalle Peik Kuuluvaiselle. Päivään kuului myös Oktoberfest-teemaa ja tarjoilua. Ilta huipentui Aki Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan ProMinent Finland Oy:n tarjoamaan ennakkonäytökseen juhlavieraille. Palaute päivästä oli vain positiivinen.

Lisäksi vuosien varrelle on mahtunut lukuisat yrityksen sisäiset tapahtumat, jolloin on hetkeksi voitu vaihtaa vapaalle yhdessä ja keskittyä johonkin muuhun kuin työntekoon: lukuisat kesäpäivät Saunasaaressa ovat taanneet hyvän tunnelman mahtavassa miljöössä Helsingin keskustan edustalla. Mieleen tulee myös lukuisat hohtokeilaukset, carting-ajelut niin sisällä kun ulkoradoillakin. On joskus pistäydytty myös Tšekin tehtailla vierailulla ja vietetty pari päivää Prahassa, on taidettu Latviassakin pistäytyä pikkujoulumatkalla. Kaikki tapahtumat ovat olleet onnistuneita, ja niihin kuuluu aina yllätyksiä – tällä porukalla on ollut aina mukava vaihtaa vapaalle!”

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top