ProMinentin CHLORINSITU®-elektrolyysilaitteilla suolaliuoksesta valmistetaan sähkövirran avulla elektrolyysikennossa natrium- tai kaliumhypokloriittia, joita käytetään veden desinfioimiseen. Valmistusprosessissa ei synny vaarallisia sivuaineita.

Elektrolyysilaitteeseen syötetään kylläistä suolaliuosta, joka valmistetaan laitteiston suolasäiliössä puhtaasta ruokasuolasta. Muita kemikaaleja ei valmistusprosessissa tarvita eli vältytään vaarallisten kemikaalien varastoinnilta ja käsittelyltä. Lisäksi tuotettu kloorikemikaali on vain lievästi emäksistä, jolloin desinfioitavan vesiliuoksen pH-arvo ei juurikaan nouse. Tämä minimoi hapon tarpeen pH:n säätämisessä esimerkiksi uimahalleissa.

ProMinent tarjoaa erilaisia desinfiointiratkaisuja juoma-, prosessi- ja uima-allasvesille. Laitteistoilla tuotetun desinfiointikemikaalin kloriitti- ja kloraattipitoisuus on alhainen, joten ne soveltuvat myös hyvin elintarviketeollisuuden ja kasvinviljelyn käyttötarkoituksiin.

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja Jan Gustaffson on ProMinent Finlandin myyntipäällikkö. Jan vastaa kysymyksiin elektrolyysilaiteasioissa: jan.gustafsson@prominent.fi, +358 44 725 3285.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi