Orimattilan jätevedenpuhdistamo hyötyy selvästi vaihdettuaan vanhan polymeerilaitteen Tomal PolyRexiin

Orimattilan jätevedenpuhdistamo sijaitsee nimensä mukaisesti Orimattilassa. Orimattilan kaupungin alueelta jätevesiverkoston avulla kerätyt jätevedet puhdistetaan Vääräkosken jätevedenpuhdistamossa, josta puhdistettu jätevesi johdetaan Porvoonjokeen.

Orimattilan jätevedenpuhdistamolla oli edelliset 20 vuotta käytössä polymeerien annostelulaite, joka tänä vuonna tuli tiensä päähän ja jätevedenpuhdistamo vaihtoi kesällä 2021 vanhan laitteensa uuteen, ProMinentin toimittamaan Tomal PolyRex 2.0:aan.

Tomal PolyRex on annostusjärjestelmä polymeerien prosessointiin

Annostusjärjestelmä PolyRex on kaksikerroksinen valmistusasema nestemäisten ja jauhemaisten polymeerien prosessointiin. Se koostuu syöttö- ja sekoitinyksiköstä sekä kahdesta säiliöstä, jotka on valmistettu haponkestävästä teräksestä. Annostusjärjestelmän avulla polymeerit käytetään optimaalisesti hyväksi. Orimattilassa PolyRexiä käytetään lietteen kuivatukseen sekä jälkiselkeytykseen.

Jäteveden puhdistus tehostui ja hyödyt vaihtamisesta ovat kiistattomat

Orimattilan jätevedenpuhdistamon puhdistamonhoitaja Keijo Saarinen kertoo, että uuden laitteen hankintaa alettiin suunnittelemaan sen takia, että vanha laite oli yksinkertaisesti käyttöikänsä päässä. Laitteen toiminnasta oli tullut epävarmaa.

ProMinent valittiin uuden laitteiston toimittajaksi muutaman eri tarjouksen joukosta. Päätöstä tuki se, että ennen valintaa kuultiin hyvää palautetta puhdistamoista, joissa Tomal PolyRex oli jo käytössä.

Uuden vaihtamisella saadaan aikaan Orimattilassa paljon hyötyjä: jo pelkästään jauheessa säästetään vaihdon jälkeen arviolta 2000 euroa per vuosi, koska pystytään pudottamaan polymeerin käyttöä. Tämä johtuu siitä, että uusi laite tekee tasaisempaa jälkeä kuin vanhempi, joka teki mm. kimpaleita ja puhalsi ylimääräistä polymeeria pihalle, mikä johti siihen, että polymeeria meni hukkaan.

Lisäksi Saarinen antaa kiitosta siitä, että laitetta ei myöskään tarvitse putsailla niin usein kuin ennen. PolyRexin käyttö on yksinkertaista ja selkeää, ja sitä voidaan ohjata kätevästi joko laitteen omalta näyttöpäätteeltä tai vaihtoehtoisesti ulkoisen logiikan avulla. Jäteveden puhdistus siis tehostui!

ProMinentin kierrätyskampanja on nyt käynnissä – vaihda vanha laite uuteen

ProMinentilla on käynnissä nyt kierrätyskampanja, joka jatkuu vuoden 2021 loppuun asti. Uudet laitteemme kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa, joten vaihtamalla vanhan uuteen pääsee hyötymään energiansäästöstä. Kierrätyskampanja koskee erityisesti annostelupumppuja: Kun vaihdat vanhan annostelupumppusi uuteen vuoden loppuun mennessä, saat uuden ProMinentin pumpun erikoishintaan!

Tarjous kannattaa pyytää nyt myös muistakin laitteistoista!

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä meihin!

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi ja ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top