ProMinent Finland 25 vuotta

Vuosi 2022 on juhlavuosi, kun ProMinent Finland täyttää 25 vuotta. ProMinent Finland perustettiin saksalaisen ProMinentin tytäryhtiöksi vuonna 1997 ja tänä päivänä 25-vuotias yhtiö työllistää Suomessa 20 asiantuntijaa ja palvelee asiakkaita yli 10 eri asiakassegmentissä.

Yrityksen alku Suomessa

ProMinent-tuotteilla oli toisella yhtiöllä edustus Suomessa vuoteen 1996 saakka, kunnes vuonna 1997 ProMinent Finland perustettiin Peik Kuuluvaisen johdolla. Yritystoiminta aloitettiin kuuden henkilön voimin Helsingin Pitäjänmäessä, kunnes yritykselle ostettiin sopivat, edelleen käytössä olevat liiketilat Pohjois-Haagasta Orapihlajatieltä. Yritystoiminta lähti heti alussa hyvin käyntiin ja toiminta on vuosien varrella jatkuvasti kehittynyt.

Komponenttimyynnistä projektimyyntiin

Kun ProMinent Finland perustettiin, yritystoiminta keskittyi lähinnä komponenttimyyntiin: suurimmat segmentit olivat paperiteollisuus ja kemikaalitoimittajat, jotka toimivat prosessiteollisuudessa. Myös uimahalleille ja kunnallisille vesilaitoksille tehtiin kauppaa, mutta pääpaino oli teollisuudessa.

Jo 2000-luvun alussa päätimme alkaa kehittämään projektitoimintaamme. Tarkoituksena oli tarjota asiakkaille ensimmäisessä vaiheessa annostustekniikan kokonaisratkaisuja ja sittemmin myös vedenkäsittelytekniikan kokonaisuuksia. 2010-luvulle tultaessa projektitoiminnasta oli tullut jo merkittävä osa toimintaamme. Asiakassegmenttipainotuksissa tulisi seuraavina vuosina tapahtumaan muutoksia markkinassa tapahtuvien muutosten vuoksi; aloimme vahvistamaan asemaamme entisestään uimahallien ja kunnallisten vesilaitosten alueille.

ProMinent Finland tänä päivänä

Tämän päivän ProMinent Finland toimii yli kymmenessä asiakassegmentissä luotettavana ja asiantuntevana komponentti- ja projektimyynnin ammattilaisena. Liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti näinä vuosina noin yhdestä miljoonasta nykyiseen noin 8 miljoonaan euroon.

Iso kiitos kuuluu asiakkaillemme – ilman teidän luottamustanne emme olisi tässä tilanteessa missä ollaan nyt 25 vuotta toiminnan aloittamisesta! Kiitokset kuuluvat myös asiantuntevalle ja osaavalle henkilöstöllemme – osalla henkilöstöstämme on jo yli 20 vuoden yhteinen matka ProMinentin kanssa takana.

Jatketaan hyvää yhteistyötä seuraavat 25 vuotta!

Toimitusjohtaja Kyösti Putkinen on työskennellyt ProMinentilla vuodesta 2002.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top