ProMinentin laitteistot mukana uudistetussa Töölön uimahallissa

Töölön Urheilutalo on valmistunut vuonna 1967 ja sijaitsee nimensä mukaan Helsingin Töölössä. Urheilutaloon kuuluu esimerkiksi sekä suosittu uimahalli että palloiluhalli ja kuntosali.

Töölön Urheilutalo on osa Urheiluhalleja. Urheiluhallit on Suomen suurin toimija 8 uimahallillaan, joissa kaikissa on ProMinentin laitteet käytössä. Koska hallien peruskorjaukset ovat sijoittuneet eri vuosikymmenille, on niissä jopa kolmen eri sukupolven ProMinentin laitteet käytössä.

Töölön Urheilutalo on ollut peruskorjauksen vuoksi remontissa jo vuodesta 2017, mutta on vihdoin avautumassa käyttöön 18.12.2019. ProMinent on ollut mukana remontissa toimittamalla laitteistoja uuteen uimahalliin.

ProMinentilta kokonaistoimitus mittaus- ja säätöpuoleen

ProMinentilta tuli Töölön uimahallille kokonaistoimitus remontoitavan uimahallin säätö- ja mittauspuoleen, eli ProMinent toimitti kaiken, mikä liittyy kemikaalien säätöön, annosteluun ja mittaamiseen. Pääosassa ovat DULCOMARIN 3 -säätimet, jotka ovat Suomessa ensimmäiset ja tämän aikakauden edistyksellisimmät laitteet! DULCOMARIN 3 valvoo esimerkiksi mitattavan veden virtausta, lämpötilaa, pH-arvoa sekä klooripitoisuutta.

DULCOMARIN 3:ssa on myös trendiseuranta. Näytöltä siis nähdään aina, mitä viime yön aikana on tapahtunut. Näytöt ovat kemikaalitiloissa, mutta tieto saadaan siirrettyä tietokoneelle, joten seurantaa voi tehdä mistä tahansa käsin.

Uimahalliin toimitettiin myös kaksi UV-säteilijää. Kun sitoutunut kloori lähtee nousemaan, Prominentin säädin antaa ohjeen UV-laitteelle, että apua tarvitaan. Laite toimii kuormitusperusteisesti.

Uusilla laitteilla haetaan erityisesti kustannussäästöjä, koska kemikaaleja ei ole tarkoitus ajaa altaisiin yhtään enempää kuin on välttämätöntä. Ylhäällä olevassa kuvassa ProMinentin Tommi Laine asentaa mittalaitteita ja annostuspumppuja Töölöön.

Kreikan aluksilta Suomen uimahalleihin

Risto-Roope Hartonen on ollut ProMinentin kanssa tekemisissä jo kaksi vuosikymmentä ja työskentelee nykyään Urheiluhalleilla. Vaikka työpaikka on välissä vaihtunut, on ProMinent pysynyt mukana.

Oheisessa kuvassa mennään ajassa taaksepäin: siinä asennetaan ProMinentin annosteluautomatiikkaa M/S Birka Princess -aluksella Kreikassa vuonna 2006. Aluksen nimi muutettiin samassa yhteydessä M/S Sea Diamondiksi.

Nykyään valitettavasti alusta ei enää ole olemassakaan, sillä se upposi Santorinin edustalle alle vuosi ison ja kalliin peruskorjauksen jälkeen vuonna 2007. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000336177.html

”Minua jäi nuorena poikana harmittamaan kun alus upposi, koska olisin työn puolesta aina kerran vuodessa voinut lentää Välimerelle tekemään nk. vuosihuollon Prominentin laitteille”, kommentoi Risto-Roope.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi.

Kirjoittaja Sami Lipponen on ProMinentin tekninen päällikkö.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top