ProMinentin letkuannostelupumpuista hyviä kokemuksia Turussa ja Orivedellä

Letkuannostelupumpuista ollaan saatu hyviä kokemuksia sekä Turun seudulla että Orivedellä. Näillä letkuannostelupumpuilla on annostelupumpun äly!

Kakolanmäen jätevedenpuhdistamolla vaihdettiin kalvoannostelupumput letkuannostelupumppuihin

Turun seudun puhdistamo Oy eli Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo on moderni, vuodesta 2009 toiminut Suomen kolmanneksi suurin jätevedenpuhdistamo. Sen toiminta-alue kattaa yhteensä 300 000 asukasta ja 14 kuntaa.

Puhdistamolla tehdään jatkuvasti ferrosulfaatin pumppausta fosforin saostamista varten. Toimiva prosessi saostamisessa on tärkeää, jotta fosforia ei päädy mereen. Puhdistamolla oli pitkään käytössä kalvoannostelupumput ferrosulfaatin pumppausta varten, mutta pumppujen laatu oli heikkenemään päin ja seassa alkoi olla aiempaa enemmän epäpuhtauksia. Pumppujen puhdistusta oli tarpeen tehdä jopa viikoittain.

Tilanteeseen haluttiin ratkaisu ja puhdistamolle päädyttiin vuoden 2021 lopussa hankkimaan letkuannostelupumput korvaamaan kalvoannostelupumput. Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoon toimitettiin viisi kappaletta DULCO flex Control – DFYa -letkuannostelupumppuja, joista neljä on aktiivisessa käytössä ja yksi on varalla.

Letkuannostelupumput ovat lisänneet toimintavarmuutta ja annostelutarkkuutta, ja tuoneet toivottua parannusta ferrosulfaatin pumppaukseen jätevedenpuhdistamolla. Vaikka pumput ovat pieniä, on niillä tärkeä merkitys jätevedenpuhdistamon toiminnalle, kertoo Turun seudun puhdistamo Oy:n prosessi-insinööri Jouko Tuomi.

Myös Oriveden jätevedenpuhdistamolla luotetaan letkuannostelupumppuihin

Oriveden jätevedenpuhdistamolla on puolestaan käytössä letkuannostelupumppu DULCO flex Control, jonka toimintaan ollaan oltu niin ikään tyytyväisiä. Myös tällä puhdistamolla oli aiemmin käytössä kalvoannostelupumppu, joka vaati jatkuvaa putsausta.

Nykyinen letkuannostelupumppu on ollut huomattavasti helppohoitoisempi: pumppu on ollut käytössä 1,5 vuotta, ja tänä aikana letku on vain vaihdettu kerran, eikä letkun vaihdon lisäksi muuta huoltoa ei ole tarvinnut tehdä!

Haluatko tietää lisää letkupumpuistamme tai muista ratkaisuistamme kunnille? Ota yhteyttä kunnallisen vesihuollon segmenttivastaavaan Anja Temmekseen, temmes.anja@prominent.com tai +358 50 307 1126.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top