Loading...

Oranssi annostelupumppu, josta kaikki alkoi

ProMinentin tunnetuin tuote on oranssi annostelupumppu. Tässä blogitekstissä kerrotaan, miten kaikki alkoi.

Viime vuonna ProMinent Finland saavutti 20 vuoden merkkipaalun. ProMinentin oranssin annostelupumpun tarina Suomessa alkoi kuitenkin jo aikaisemmin ja vuosien saatossa siitä on tullut käsite – pumppumme tunnetaan koko Suomen laajuudelta, ja olemme iso osa kunnallista ja teollista vedenkäsittelyä. ProMinent-pumpun keksimisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi viisikymmentä vuotta ja juhlavuoden alussa on mainio aika luoda katseet hetkeksi taakse organisaatiomme tallaamaan polkuun.

Neckarjoen varrelta annostelupumppujen pioneeriksi

ProMinentin taival alkoi 1960 Saksan Heidelbergissä, kun professori Viktor Dulger perusti Chemie & Filter GmbH nimisen annostelupumppujen yrityksen. Kahdeksan vuotta myöhemmin saavutettiin läpimurto magneettitoimisen annostelupumpun myötä. Prominent Electronic -pumpusta alkoi ProMinentin ja annostelupumppujen menestystarina, ja myöhemmin annostelupumppu antoi nimen koko ProMinent-konsernille.

Suomeen ensimmäiset ProMinent-pumput saatiin 1975, kun Helsingin Vesielektroniikka alkoi tuoda niitä maahan. Myöhemmin tuotevalikoima täydentyi myös mittaus- ja säätötuotteilla. Vuonna 1997 sai alkunsa ProMinent Finland Oy, saksalainen ProMinentin tytäryhtiö, jolle siirtyi vastuu tuotteista Suomessa.

ProMinent Finland Oy aloitti toimintansa Helsingin Pohjois-Haagassa Orapihlajantiellä. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin liikevaihtomme ylitti 6,7 miljoonaa euroa, toimitilat remontoitiin kauttaaltaan ja juhlittiin pyöreitä vuosia. Organisaatiota on uudistettu ja kirkastettu, ja toimintaa on kehitetty kokonaisvaltaisemmaksi: myynnin lisäksi projekti- ja after sales -toiminta ovat nousseet tärkeäksi osaksi kokonaisuutta. Lisäksi tiimiimme vahvistuu taas tänä vuonna, ja sen myötä henkilökunta ylittää 20 työntekijän rajapyykin.

ProMinentin seuraava luku – annostelupumppuja ja paljon muuta

Itselleni oranssi annostelupumppu tuli tutuksi vuonna 2004, jolloin vierailin ensimmäisen kerran Prominentin tiloissa asiakkaana. Nyt, 13 vuotta myöhemmin, olen palannut samaan rakennukseen. Prominentin tuotevalikoima on laajentunut paljon ja tänä päivänä toimimme yli 15 asiakassegmentissä.

Organisaation uudistumisen vauhdittamana otamme nyt jalansijaa aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa. Haluamme pysyä mukana muutoksessa, tarjota mielenkiintoisia sisältöjä ja jakaa tarinamme kanssasi. Tästä alkaa Prominentin uusi ja jännittävä luku – on mahtavaa olla osana sitä sekä menestyvää ja dynaamista tiimiä!

Tutustu annostelupumppuvalikoimaamme täällä.

Tämä teksti on vuodelta 2018. Tutustu ProMinent Finlandin uusimpiin blogiteksteihin täällä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top