DULCOLEVEL-pinnanmittaus osana Vaasan Veden prosesseja

Vaasan Vesi tuottaa asiakkailleen vesihuoltopalvelut, joista keskeisimmät ovat hyvänlaatuinen talousvesi ja sen jakelu sekä jätevesien viemäröinti ja puhdistus.
Vaasan talousvesi valmistetaan Pilvilammen Vesilaitoksella, joka on toiminut nykyisellä paikalla vuodesta 1915. Vaasan seudulla juomaveden puhdistukseen tuottaa haasteita raakavetenä käytettävän Kyrönjoen epätasainen laatu: sen vuoksi siellä tarvitaan paljon puhdistuksia ja mittauksia. Vedenpuhdistusprosessi on monimutkainen, mutta siitä on saatu tehokas unohtamatta lopputuloksena laadukasta vettä, joka täyttää kaikki laatuvaatimukset.

ProMinent on toimittanut Vaasan Vedelle räätälöidyn kokonaisuuden. Tarvittava säädin ja anturit on asennettu paneelille, jossa mitataan vedestä mm. lämpötila, pH ja liuennut happi. Anturit laitetaan läpivirtauskammioon, jonka läpi vesi kulkee.

DULCOLEVEL otettiin Vaasassa käyttöön vuoden 2023 lopussa

ProMinentin DULCOLEVEL on tutkaan perustuva pinnanmittaus.

Vaasan Vesi hankki loppuvuodesta 2023 DULCOLEVELin Vedenojan alavesisäiliölle, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä Pilvilammen vesilaitoksesta. Tarve aikaisemman laitteen vaihdosta uuteen tuli siitä, että haluttiin etäseuranta, kertoo Vaasan Veden Sami Högander.

”DULCOLEVEL on tarkka mittamaan, ja nyt etänä pystytään seuraamaan, paljonko on jäljellä ja paljon kuluu ja tiedetään, milloin mennä täyttämään. On myös hyvä, ettei laitetta tarvitse lävistellä, tai tehdä ylimääräisiä reikiä”, Högander kertoo. ”Nyt kun on yksi asennettu, seuraavat on helppo asentaa ja toinen laite onkin jo tilattu Vaasan Vedelle eri sijainnille”, hän lisää. Seuraavaan pystyy syöttämään helposti samat asetukset.

pinnanmittaus

Tutkaan perustuva pinnanmittaus DULCOLEVEL helpottaa kemikaalien hallintaa

DULCOLEVEL-pinnanmittauksen avulla kemikaalien hallinta on helppoa.

• Mittausalue kattaa ProMinent-säiliöiden tilavuudet 30 – 1.500 litraa (IBCs) ja muut enintään 15 metriä korkeat säiliöt, jolloin tarkkuus on ±5 mm.
• Anturi voidaan integroida saumattomasti olemassa olevaan annostelujärjestelmään. Tämä onnistuu erityisen helposti silloin, kun käytetään ProMinentin säiliötä ja annostuspumppua. Täyttötaso ja muut halutut tiedot ovat heti nähtävissä mobiilisovelluksen avulla, myös etänä.
• Mittaukset ja anturien konfigurointi tapahtuvat kosketuksettomasti, eli kosketusta vaarallisiin aineisiin ei ole.

Lue lisää DULCOLEVEListä täältä.

Kurkkaa, miten Vaasan Vesi hyödyntää ProMinentin happimittauksia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Anja Temmes kertoo ratkaisuista lisää, ota yhteyttä temmes.anja@prominent.com tai +358 50 307 1126.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top