Kuinka moottoritoimiset pumput ovat kehittyneet vuosien varrella?

ProMinentin tuotekehitys on jatkuvaa kaikissa tuoteryhmissä. Tässä tekstissä käsitellään, kuinka moottoritoimiset pumput sekä prosessipumput ovat kehittyneet ajan saatossa.

Prosessipumput sopivat vaativampiin sovelluksiin: niitä käytetään, kun kyseessä on korkeita paineita ja tuottoja. Prosessipumput kestävät suurempia tai pienempiä ympäristön lämpötiloja kuin moottoritoimiset. Moottoritoimiset pumput kuten Sigma ovat matalan paineen pumppuja. Niitä käytetään samoille kemikaaleille kuin prosessipumppujakin, mutta hieman kevyempiin ympäristöolosuhteisiin.

1982

Vuonna 1982 sähkömoottorit otettiin magneettitekniikan ohella käyttölaitteiksi laajentamaan annostelupumppujen tehoalueita ja ensimmäinen moottorikäyttöinen annostelupumppu tuotiin markkinoille. Ensimmäisiä moottoritoimisia pumppuja olivat Vario, Meta ja Makro.

1996

Sigma tuli markkinoille vuonna 1996. Sigma-sarjassa saatiin ProMinent-annostuslaatu tuotua isommille tuottoalueille. Sigma-pumppu on vankka perusmalli turvalliseen ja luotettavaan käyttöön: annostelupumpun tulee kestää paljon, toimia luotettavasti ja se tulee voida jättää yksikseen.

1999

Annostelupumppujen tehoaluetta voitiin laajentaa huomattavasti ORLITA Dosiertechnik GmbH -yritysoston jälkeen. ORLITA-annostelupumput ovat prosessipumppuja, joiden kapasiteetti on jopa kymmeniä tuhansia litroja tunnissa. Niitä käytetään usein öljy- ja kaasuteollisuudessa.

2007

Vuonna 2007 tuotevalikoimaa täydennettiin korkeiden paineiden ja annostelumäärien prosessiannostelupumpuilla. ORLITA-korkeakorkeapainepumpulla pystytään pumppaamaan max. 3000 bar ja se soveltuu esimerkiksi öljyteollisuuteen.

2015hydraulinen pumppu

Vuonna 2015 julkaistiin ORLITA-sarjaan ProMinentin kehittämä hydraulinen pumppu (kalvoannostelupumppu) ORLITA Evolution, joka toi lisää turvallisuutta pumppuihin.

Pumppu sopii erityisesti öljy- ja kaasuteollisuuteen. ORLITA Evolution täyttää korkeimmatkin turvallisuusvaatimukset. Siinä on monikerroksinen PTFE-kalvo integroidulla kalvorikonvaroittimella/-ilmaisimella ja ainutlaatuinen kalvon asennon ohjaus.

2018

Vuonna 2018 markkinoille tuli Sigma X -sarja, jossa luotettavuus, äly ja yhdistettävyys on aivan uudella tasolla! Sigma X -sarjan pumput ovat älypumppuja, jotka mukautuvat paineeseen ja säästävät energiaa 15–30 % aikaisempaan verrattuna. Monikerroksinen turvakalvo kalvorikontunnistimella tarjoaa parasta mahdollista turvaa ja Sigma X -älymallissa on myös annostusprofiili. Samoin kuin kaikki älykkäät ProMinent-annostelupumput, Sigma mahdollistaa verkottamisen joustavasti erilaisiin väyläjärjestelmiin.

2019

Vuonna 2019 kehitettiin ORLITA Evolution Mikro -pumppu korkeita paineita varten. ORLITA Evolution Mikro on innovatiivinen pienten määrien annostelupumppu korkeita paineita varten. Hydraulinen pumppu eli hydraulinen kalvoannostelupumppu on lajissaan ensimmäinen, jossa on elektronisesti säädeltävä lineaarinen suorakäyttö. Siinä on sähköisesti säädelty käyttö sekä annostusprofiilit.

Kehitys jatkuu edelleen!  Lue myös, miten magneettitoimiset pumput ovat kehittyneet.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top