Kymen vesi hyödyntää ProMinentin laitteita talousveden tuotannossa

Mietitkö koskaan, minkälainen prosessi on saada talousvesi vesilasiin saakka?

Kymenlaakson Vesi Oy tuottaa hyvälaatuista juomavettä Kotkan, Haminan ja Kouvolan alueelle. Käytännössä prosessi menee niin, että Kymenlaakson vesi myy talousvettä osakaskunnille, jotka ovat Kotka, Hamina ja Kouvola. Osakaskunnat vastaavat talousveden jakelusta.

Vedentuotantoprosessi menee siten, että järvivettä esikäsitellään, jonka jälkeen se imeytetään harjuun, pumpataan takaisin laitokselle, jossa se alkaloidaan ja desinfioidaan. Yllä olevasta kuvasta näkee, kuinka prosessi käytännössä toimii!

Talousvesi lasiin – ProMinentin laadukkaat laitteistot käytössä jo vuosikymmenien ajan

Kymenlaakson veden Utin vedenottamolla on ollut käytössä ProMinentin pumppuja ja mittauslaitteita jo lähes 30 vuotta, ja lähes kaikki käytössä olevat pumput ovatkin ProMinentin pumppuja. Vedenottamolla mitataan esimerkiksi fluoria ja klooria sekä pumpataan klooria ja rautasuolaa. Lisäksi Kymen veden vedenottamolla on käytössä ProMinentin mittauslaitteita.

Ari Palm on työskennellyt Kymenlaakson vedelle vuodesta 1992 ja hänen mukaansa Prominentin laitteisiin luotetaan, koske ne ovat toimivia ja kestäviä. Eri pumppuihin voi hyödyntää myös keskenään samoja varaosia.

Kymen vedellä panostetaan työturvallisuuteen

Ennen ja jälkeen suojakaapin asennuksen

Nykyään ProMinentin laitteilla on myös suojakaapit työturvallisuuden vuoksi. Kesällä 2019 vedenottamolla tapahtui nimittäin rikkihappo-onnettomuus pumpun kanssa: pumpun putki oli tullut elinkaarensa päähän ja putken liitos räjähti. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin kasvosuojaimen ansiosta, mutta tapaturma antoi sysäyksen miettiä turvallisuustekijöitä. Niinpä vedenottamolla asennettiin uusien pumppujen lisäksi suojakaapit, jotta vastaavalta vältyttäisiin jatkossa. Työturvallisuus ennen kaikkea!

Lue lisää vedenpuhdistusprosessista tästä blogitekstistä.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Anja Temmes kertoo ratkaisuista lisää, ota yhteyttä temmes.anja@prominent.com tai +358 50 307 1126.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top