Mittaus-, säätö- ja anturitekniikan kokonaisuus ProMinentilla

Annostelupumput, säätimet ja anturit huolehtivat integroituna säätöpiirinä häiriöttömästä käytöstä ja maksimaalisesta turvallisuudesta. Osana ProMinentin kokonaisvaltaista tuotevalikoimaa onkin mittaus-, säätö-, ja anturitekniikan kokonaisuus. Mittaus- ja säätötekniikan on pysyttävä suorituskykyisenä, ja tähän liittyy tarkka anturitekniikka. Sen avulla nestemäisten aineiden annostus voidaan suorittaa täsmällisesti.

Annostuspumppujen, säätimien ja anturien tarkka yhteistyö takaa ihanteellisen annostuksen: Säätimet vastaavat tarkalleen ja asiakaskohtaisesti sovelluksen vaatimuksia, annostuspumput annostelevat aina tarkalleen halutun määrän kemikaalia ja anturit tuottavat täysin luotettavasti tarkkoja mitattuja arvoja reaaliajassa.

Tässä kirjoituksessa syvennymme anturitekniikan sekä mittaus- ja säätötekniikan kokonaisuuteen ProMinentilla.

Anturit osana ProMinentin ohjauspiiriä

Anturit voidaan asentaa osaksi ProMinentin ohjauspiiriä säätimien ja annostuspumppujen ohella. Lisäksi ProMinent tarjoaa kattavan valikoiman liitinosia räätälöityyn asennukseen.

Anturien laajasta valikoimasta helppo valita paras ratkaisu erilaisiin mittaustehtäviin, koska saatavana on suuri joukko erilaisia mittausparametreja. Anturit voidaan asentaa joustavasti ohitus-, upotus- tai asennusarmatuureihin erilaisiin prosessiliitäntöihin.

Esimerkki anturitekniikasta: DULCOTEST®

Online-mittaukseen tarkoitettuja DULCOTEST®-tuoteperheen antureita voidaan käyttää suljetun säätöpiirin rakentamiseen kemikaalien tarkkaa annostusta varten. Näitä luotettavia antureita voidaan käyttää myös veden sisältämien aineiden ja raja-arvojen valvontaan.

Esimerkiksi DULCOTEST®-sarjan pH- ja redox-antureilla voidaan suorittaa kaikki mittaustehtävät, olipa kyse sitten yksinkertaisista vedenkäsittelyn sovelluskohteista tai teollisista prosesseista kriittisissä olosuhteisissa.

Mittaus- ja säätölaitteita on saatavilla eri teholuokissa

ProMinentin mittaus- ja säätölaitteet voidaan helposti mukauttaa kuhunkin sovellukseen. Sovelluskohtaisesti optimoidut toiminnot tarjoavat täydellisen ratkaisun jokaiseen annostussovellukseen. ProMinentin tuotevalikoima kattaa kaiken yksinkertaisista mittaussignaalin muuntotehtävistä, tiedon välittämisestä keskussäätimiin ja laitteiden kalibroinnista ja mitattujen arvojen näytöstä aina eri teollisuudenaloille tarkoitettuihin erityissäätimiin, joilla hoidetaan monimutkaiset sovelluskohtaiset säätötehtävät.

Esimerkki mittaus- ja säätölaitteesta: DULCOMETER® D1Cb/D1Cc

Yksi suosituimmista ProMinentin mittaus- ja säätölaitteista on DULCOMETER® D1Cb/D1Cc. Mittaus- ja säätölaitetta DULCOMETER® D1Cb/D1Cc voidaan käyttää juomaveden tai jäteveden käsittelyssä tai monilla muilla alueilla säätelytehtäviin. Laite on varma, mukava ja selkeä suuren, valaistun grafiikkanäytön, selkeän tekstivalikon ja pH-anturivalvonnan ansiosta. 

Paneeliasennetut mittaus- ja säätöjärjestelmät

Täydelliset mittaus- ja säätömoduulit ovat helposti integroitavissa vedenkäsittelyprosesseihin. Tärkeimmille juomaveden, elintarvike- ja juomateollisuuden ja jätevedenkäsittelyn mittaussuureille sopivat kokonaan asennetut online-mittausyksiköt ja online-säätöyksiköt.

Esimerkki paneeliasennetusta mittaus- ja säätöjärjestelmästä: DULCOTROL®

ProMinent tarjoaa näihin käyttötarkoituksiin paneeliasennettuja DULCOTROL®-mallisarjan järjestelmiä. Ne voidaan konfiguroida helpon, käyttötarkoitukseen sovitetun tilausjärjestelmän avulla. Käyttöön voidaan valita samanaikaisesti jopa kolme mittaus- ja säätöpistettä, joihin voidaan valita sopiva yhdistelmä 13:sta eri mittausparametrista. Nämä mittausparametrit ovat vapaa kloori, kokonaiskloori, pH, ORP, klooridioksidi, kloriitti, vetyperoksidi, peretikkahappo, johtokyky, otsoni, fluori, liuennut happi sekä lämpötila.


Mittaus- ja tarkastuslaitteet huolehtivat prosessiturvallisuudesta

Mittaus- ja tarkastuslaitteet huolehtivat prosessiturvallisuudesta, tehokkaasta prosessien läpiviennistä ja tuotteiden laadun parantamisesta. Prosessien parhaan mahdollisen läpinäkyvyyden takaamiseksi mittaustiedot siirretään reaaliajassa. ProMinentin mittaus- ja tarkastuslaitteet auttavat myös säästämään annostusaineita ja vähentävät ylimääräisten annostusaineiden hävityksestä koituvia jätevesikuluja.

Esimerkki mittaus- ja tarkastuslaitteesta: Virtausmittari DulcoFlow®

Virtausmittari DulcoFlow® mittaa luotettavasti sykkivät virtaukset alkaen 0,03 ml/isku ultraääneen perustuvalla mittaustavalla. Virtausmittari kestää hyvin kemikaaleja, sillä aineiden kanssa kosketuksissa olevat osat on valmistettu PVDF/PTFE:stä.

Haluatko tietää lisää antureista, mittaus- ja säätölaitteista tai paneeliasennetuista kokonaisratkaisuista? Ota yhteyttä meihin!

 ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi ja www.prominent-yhteystiedot.fi tai ota yhteyttä oikean pumpun valintaan liittyen prominent@prominent.fi tai soita 09 4777 890.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top