Vedenkäsittelyn ja veden desinfioinnin kokonaisuus ProMinentilla

Hygieenisesti puhtaan veden käsittelyssä ProMinentin tuotteet ja järjestelmät edustavat viimeisintä huipputekniikkaa. Juomaveden perusteellisen puhdistamisen lisäksi ratkaisujemme avulla puhdistuvat myös jäähdytysvesi, uima-allasvesi sekä teollisuussovelluksien käyttö- ja tuotevesi. Tavoitteenamme on tehokas desinfiointi vähäisellä kemikaalien käytöllä.

Vedenkäsittelyn kokonaisuuteen kuuluvat UV-laitteistot, otsonilaitteistot, klooridioksidilaitteistot, eletrolyysilaitteistot, kloorikaasun annostusjärjestelmä DULCO®Vaq, Ultromat®- ja TOMAL-annostusjärjestelmät sekä kalvosuodatinlaitteistot.

Tässä kirjoituksessa avataan vedenkäsittelyratkaisujen kokonaisuus ProMinentilla.

UV-laitteistot

UV-valo on nykyaikaisen vedenkäsittelyn turvallinen ja luotettava desinfiointimenetelmä, jossa ei tarvita kemikaaleja. ProMinent Dulcodes® UV-laitteistojen avulla hyödynnetään turvallista ja luotettavaa UV-desinfiointia erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Esimerkki: UV-laitteisto Dulcodes MP

UV-laitteisto Dulcodes MP poistaa sitoutuneen kloorin tehokkaasti uima-allasvedestä. Laitteisto poistaa uima-altaille tyypillistä hajua, jolloin silmät, nenä ja iho eivät enää ärsyynny.

Otsonilaitteistot

Otsonilaitteistojen tärkeimmät käyttöalueet ovat juomaveden ja uima-allasveden käsittely, vedenkäsittely juoma- ja elintarviketeollisuudessa, akvaario- ja allasveden käsittely eläintarhoissa sekä jäähdytys- ja prosessiveden käsittely.

Esimerkki: Otsonilaitteisto OZONFILT® OZVb

OZONFILT® OZVb on suorituskykyinen ja pienikokoinen otsonilaitteisto, joka sopii erinomaisesti tehokkaaseen otsonin tuotantoon paineilmasta, kun tarvittava määrä on enintään 70 g/h. Tämä sekoituslaitteen sisältävä avaimet käteen -ratkaisu takaa käyttöturvallisuuden ja -varmuuden.

Klooridioksidi ja klooridioksidilaitteistot

Klooridioksidi desinfioi pH-arvosta riippumatta. Sillä on pitkä jälkivaikutusaika, joten aine säilyttää tehonsa johdoissa monien tuntien tai jopa useiden päivien ajan. Klooridioksidilla voi käsitellä jopa kokonaisia vesijärjestelmiä legionellatartuntojen torjumiseksi, koska aine hajottaa luotettavasti putkijohtoihin ja säiliöihin muodostuvia biofilmejä.

Esimerkki: Bello Zon® CDLb

Bello Zon® CDLb soveltuu kloorittoman klooridioksidiliuoksen valmistukseen etenkin silloin, kun käytössä on useita annostelupisteitä. Klooridioksidilaitteisto tuottaa ClO2:ta ohennetuista kemikaaleista jaksoittain happo/kloriitti-menetelmällä.

Elektrolyysilaitteistot

Elektrolyysilaitteistot työstävät suoraan paikan päällä harmittomasta keittosuolasta klooria, vetyä ja natronlipeää. Elektrolyysilaitteistoista löytyy erilaisia ratkaisuja juoma-, prosessi- ja uima-allasvesille.

Esimerkki: CHLORINSITU® IIa

CHLORINSITU® IIa on pienikokoinen on-site elektrolyysilaitteisto vähäkloraattisen hypokloriittiliuoksen tuottamiseksi keittosuolan ja sähköenergian avulla. Erityisenä etuna ovat yksinkertainen toimintojen ohjaus ja hyvä laitteiston turvallisuus integroidun tulo- ja poistotuuletuksen ansiosta.

Kloorikaasun annostusjärjestelmä DULCO®Vaq

DULCO®Vaq-annostusjärjestelmässä kloorikaasu käsitellään turvallisesti tyhjiön avulla. Injektorissa muodostunut alipaine avaa kloorikaasusäiliöön asennetun tyhjiöannostelusäätimen, ja kloorikaasu siirtyy käsiteltävään veteen. Säätöventtiilit ohjaavat annostelumäärää, ja rotametrit näyttävät kloorikaasuvirtauksen tarkasti. Lisäkomponentit, kuten moottoroidut säätöventtiilit, injektorit tai tyhjiövaihtokytkimet, mahdollistavat lukuisat yksilölliset yhdistelmät.

Esimerkki: Kloorikaasun tyhjiöannostelusäädin DULCO®Vaq

DULCO®Vaq CGVa annostelee kloorikaasua taloudellisesti ja tehokkaasti. Korkealaatuiset materiaalit, kuten esimerkiksi tantaali ja hopea, takaavat erinomaisen käyttöturvallisuuden ja -varmuuden.

Ultromat®- ja TOMAL-annostusjärjestelmät

Nestemäisiä tai jauhemaisia polymeerejä tarvitaan silloin, kun kiintoaineita halutaan poistaa nesteistä. Tällöin apuna ovat polymeerien valmistus- ja annostelulaitteistot. Laitteet ovat lisäksi erittäin helppoja asentaa ja käyttää.


Esimerkki: Annostusjärjestelmä Ultromat® ULFa (virtauslaitteisto)

Tässä annostusjärjestelmässä flokkausaineista valmistetaan käyttövalmista polymeeriliuosta. Laitteisto on suunniteltu polymeeriliuosten täysautomaattista valmistusta varten.

Kalvosuodatinlaitteistot

ProMinent-kalvotekniikka kattaa ultra- ja nanosuodatuksen sekä käänteisosmoosin kaikki muunnelmat, mukaan lukien tarkan, kalvolaitteistoon sovitetun esi- ja jälkikäsittelyn.

Esimerkki: Ultrasuodatuslaitteisto Dulcoclean® UF

Ultrasuodatuslaitteisto poistaa kalvoteknologian avulla turvallisesti sameuden, hiukkaset ja mikrobiologiset epäpuhtaudet.

Yllä mainittujen lisäksi vedenkäsittelyvalikoimaamme kuuluu annostelu- ja tyhjennysasemat.

Haluatko tietää lisää vedenkäsittelyratkaisuista? Ota yhteyttä meihin!

 ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksessa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi ja ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä sähköpostitse fi-prominent@prominent.com tai puhelimitse +358 9 4777 890.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top