Verkostojen desinfiointipalvelu sopii monille tahoille

ProMinent tarjoaa verkostojen desinfiointipalvelua. Mitä verkostojen desinfiointipalvelu sisältää ja mitä hyötyä siitä on? Näihin asioihin pureudumme tässä tekstissä.

Verkostojen desinfiointipalvelu on käytännössä vesijärjestelmien desinfiointia. Desinfiointi voidaan suorittaa ennakoivana verkostojen käsittelynä tai shokkikloorauskäsittelynä. Tekniikkana voidaan käyttää esimerkiksi klooridioksidilaitteistoa; siinä suolahaposta ja natriumkloriitista valmistetaan klooridioksidia paikan päällä. Verkostojen desinfiointipalvelusta hyötyvät esimeriksi kunnalliset puhdasvesilaitokset, elintarviketeollisuus ja muut teollisuuden vesikierrot.

Verkostojen käsittely onnistuu joko klooridioksidilla tai shokkikloorauksella

Ennakoivassa verkostojen käsittelyssä esimerkiksi klooridioksidilla pyritään ehkäisemään verkostossa mikrobien muodostuminen sekä poistamaan putkistosta biofilmi. Klooridioksidi kestää verkostossa useita tunteja ja sen vaikuttava pitoisuus säilyy pitkissäkin verkoissa, eikä se muodosta haitallisia klooriyhdisteitä veteen.

Shokkiklooraus on puolestaan nopeavaikutteinen ja pH-arvosta riippumaton, eikä vaadi pH:n laskemisen vuoksi verkoston huuhtelua tai ylijuoksutusta. Shokkiklooraus alkaa vaikuttamaan heti. Shokkikloorauksen avulla käyttökatkos on lyhyempi, ja verkostoveden käytön uudelleen aloittaminen saadaan nopeammin käyntiin. Myöskään shokkiklooraus ei muodosta haitallisia klooriyhdisteitä veteen.

Mitä verkoston desinfiointipalvelu sisältää ja kuinka usein sitä täytyy tehdä?

Verkoston desinfiointipalvelu sisältää aina esikartoituksen sekä verkoston käsittelyn esimerkiksi klooridioksidilaitteistolla tai shokkikloorausyksiköllä. Lisäksi ProMinentin tarjoamaan palveluun kuuluvat aina verkoston käsittelyn aikaiset mittaukset sekä käsittelyn jälkeiset mittaukset.

Ennakoivan käsittelyn uusintatiheys riippuu verkostosta: kunnallisen verkostojen käsittelyn puolella voidaan tarjota vuosittaista käsittelyä ja teollisuuden jäähdytyskiertoja voidaan käsitellä useamminkin, riippuen aina asiakaskokemuksesta ja verkoston mikrobiologisesta kunnosta.

Älä unohda myöskään verkostojen jatkuvaa desinfiointia eri desinfiointitekniikoilla: UV, klooridioksidi, kloorielektrolyysi ja otsonointi! Lue veden desinfioinnin kokonaisuudesta lisää tästä tekstistä.

ProMinent on vedenkäsittelyyn ja annostustekniikkaan erikoistunut yritys. Osaava henkilökuntamme avustaa niin oikean tuotteen valinnassa, asennuksesssa kuin huoltoasioissa. Lue lisää sivuiltamme www.prominent.fi tai www.prominent-yhteystiedot.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ota yhteyttä huoltoon, jos haluat kuulla lisää: fi-huolto@prominent.com tai +358 44 732 4011.

Lue myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia

Go to Top